Druga (lepša) strana Srbije: Technotise

Радња филма се одвија у Београду, 2074. године и прати Едит Стефановић. Она је студенткиња психологије. Волонтерски ради у истраживачком центру ТДР. Њен посао је да негује Абела, аутистичног математичког генија, који је пошто је записао формулу која обједињује све енергије које се јављају на Земљи, прекида контакт са спољним светом (верује се да би таквом формулом било могуће израчунати будућност чак и доказати постојање Бога, и постати најмоћнији човек на свету). Услед проблема са факултетом, решава да прибегне алтернативном методу давања испита.
Њен пријатељ Херб јој продаје чип сумњивог порекла који би јој помогао да користећи везу између свести и подсвести повећа своје интелектуалне способности. Међутим нико ни не слути да ће чип, пошто Едит стицајем околности види графикон мистериозне формуле, постати свестан самог себе и почети прво ментално а онда и физички да се развија као Едитина паралелна личност. Временом се, док Едит полаже испите чип развија у паралелни нервни систем који је путем микронских жица развијен по целом њеном телу. Како га је хируршки немогуће извадити, чип сваким даном постаје све обилнији развијајући се као какав канцер по организму. Временом вест долази и до људи из ТДР-а и они у немогућности да реше проблем са аутистичним Абелом одлуче да покушају са бићем које је индиректно Абелово дете. Наравно такав поступак би за резултат имао и смрт Едит.
После бројних проблема и траума, Едит на крају уједињена заједничким проблемом решава да постане пријатељ са својим „станарем „. У међувремену он је стекао и своје име Еди као и обличје које је видљиво једино њој, те она постаје предмет исмевања својих пријатеља као шизофреничарка и лудак. Људи из ТДР-а показују своје право лице, приликом бега из њихове зграде се види крајњи циљ њихових истраживања. У јурњави за сопствени живот, Едит решава да са собом поведе и Абела чији је живот такође дошао у опасност. Ову неравноправну борбу између ње и конгломерата ТДР олакшава чињеница да је Едит у међувремену постала прави суперхерој. Њен нови нервни систем, извлачи из њеног тела максимум, који превазилази и најлуђе снове. Едит одједном располаже фантастичном брзином, снагом као и способношћу да се савршено бави борилачким вештинама.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s