8. mart – dan licemera

Čestitao sam svojoj supruzi današnji praznik.

I poljubio je, uz zagrljaj. I spremio joj doručak. Omlet sa dimljenom šunkom, tostirani crni hleb, čaj od kamilice. Otvorio prozor i razgrnuo zavese, da pustim sunce unutra. Ali joj nisam ništa poklonio. Baš sam bezobziran. A i ovo sve što sam jutros uradio, radim inače svakog vikenda, a ponekad, kad nam vreme dozvoli, i radnim danom.

Spremim i deci doručak, odvedem ih u školu. Napravi i ručak ponekad. Trenutno, kao freelancer i čovek koji je pod “stare dane” rešio da de preškoluje i započne nešto novo, imam vremena za te “trivijalnosti”. Usisam kuću, obrišem prašinu ponekad. Idem u kupovinu. A onda i nekad nešto napišem, uradim, pa čak i odmaram.

I svakog dana kažem svojoj supruzi da je volim i koliko mi znači. Sve u svemu, savršen muž i otac, reklo bi se. Što je daleko od istine, da se razumemo odmah. Daleko sam ja od savršenstva, umem da dovedem do ludila sve oko sebe. I da me ponekad nešto mrzi da uradim. I da radije želim da odgledam neku dobru utakmicu, nego da odem na roditeljski sastanak ili pomažem deci sa domaćim zadacima, ili…

Drugi bi rekli da sam “papučar” i da nisam “pravo muško”. Ja skromno mislim da je i to daleko od istine. U stvari, kad pomislim ko bi to za mene rekao, malkice mi je i drago što ne spadam u tu kategoriju.

Daleko sam od savršenstva, kao što su i svi drugi ljudi. Samo se trudim da ne budem licemeran i da se ne setim svoje supruge i svoje porodice samo na Dan Žena, rođendane ili godišnjice.

Ne želim da mi supruga bude kuvarica u kuhinji, mama u kući i kurva u spavaćoj sobi. Hoću da budem tu i sada, da uživam u svakom trenutku sa njima, a nadam se, i oni sa mnom.

love-does-not-need-to-be-perfect-it-just-needs-to-be-true-facebook-status

8 thoughts on “8. mart – dan licemera

    • Hvala! Ne bih da sad prodajem neku mudrost i da kažem da je moje razmišljanje jedino ispravno, ali hej, moj je blog, mogu da pišem šta god poželim! 😉 Sve najbolje i tebi i tvojima.

      Liked by 2 people

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s