Sneg nije problem

Stvarno nije problem sneg. Nije problem ni to što su putari opet iznenađeni.

Problem je što nam se političari slikaju za TV i kažu ljudima da se sneg čisti. Pazi molim te? Uspeh vlade (nebitno koje) je to što se sneg čisti? Srbijo među šljivama…

Problem je i otvaranje pruge ukupne dužine tri metra. I to što mi vidimo da je to uspeh (ehej, radi se nešto, stranci ulažu u naš zemlju). Koji to stranci? Oni isti koje pljujemo na svakom koraku, sećamo se ko nam je stao na žulj od Kosovskog boja pa sve do onog bombardovanja onomad? Oni koji su priznali kolevku nam Kosovo, ili oni koji ne znaju ko je bio Car Dušan, ili od kad mi jedemo kašikama i viljuškama?

Problem je naše sleganje ramenima i šeretsko „putare je iznenadio sneg u januaru“. Nisu putari problem, oni su samo deo našeg naroda, ergo, isti smo. I oni čekaju „naredbu odozgo“ i „boli ih da rade za toliku i toliku platu“.

A snegu je u opisu posla da pada. I ne pada sneg da prekrije breg, već pada sneg da se vidi da nismo država, već samo udruženje građana.

3 mišljenja na „Sneg nije problem

  • Solidarnost i ljudskos su sasvim u redu. Nije u redu da se to podrazumeva pre nekih organizovanih akcija države. U „normalnim“ državama nikad nije vest da se ulice čiste od snega, to se podrazumeva. Drugo je kada se stvarno desi velika nepogoda, ali sneg u januaru, u normalnim količinama, nije nepogoda.
   Gradonačelnik Beograda se slika na ulici, iza njega su mašine za čišćenje snega??? I to bude udarna vest u vestima? Nemoć i nerad državnog aparata se upravo u tome ogleda, da se i najmanje i najnormalnije akcije predstavljaju kao ogromni uspesi. Još malo će početi i teniska sezona, Đoković če onda biti predstavljen ponovo kao jedan od najvećih Srba (rame uz rame sa Teslom), a ljudima u Srbiji će biti serviran osećaj da svi nešto vredimo. Do sledeće poplave ili snega.
   Pošto imam dosta veza sa Hrvatskom, znam da je i tamo tako, a najverovatnije je isto i u Bosni, CG i Makedoniji.

   Zato kažem, nema države na Balkanu, samo udruženja građana. Mada je i diplomiraniduduk sa svojim komentarom u pravu: i u udruženjima građana postoje bolja pravila i bolja organizacija…

   Liked by 1 person

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s