Sneg nije problem

Stvarno nije problem sneg. Nije problem ni to što su putari opet iznenađeni.

Problem je što nam se političari slikaju za TV i kažu ljudima da se sneg čisti. Pazi molim te? Uspeh vlade (nebitno koje) je to što se sneg čisti? Srbijo među šljivama…

Problem je i otvaranje pruge ukupne dužine tri metra. I to što mi vidimo da je to uspeh (ehej, radi se nešto, stranci ulažu u naš zemlju). Koji to stranci? Oni isti koje pljujemo na svakom koraku, sećamo se ko nam je stao na žulj od Kosovskog boja pa sve do onog bombardovanja onomad? Oni koji su priznali kolevku nam Kosovo, ili oni koji ne znaju ko je bio Car Dušan, ili od kad mi jedemo kašikama i viljuškama?

Problem je naše sleganje ramenima i šeretsko “putare je iznenadio sneg u januaru”. Nisu putari problem, oni su samo deo našeg naroda, ergo, isti smo. I oni čekaju “naredbu odozgo” i “boli ih da rade za toliku i toliku platu”.

A snegu je u opisu posla da pada. I ne pada sneg da prekrije breg, već pada sneg da se vidi da nismo država, već samo udruženje građana.

3 thoughts on “Sneg nije problem

 1. :Dok čitam vaš post, slušam na tv koliko je tona soli potrošeno za odleđivanje ulica. Uz dodatak – mole se građani da prikupe deke i ostalo što imaju za ljude koji žive na ulici.

  Liked by 1 person

  • Solidarnost i ljudskos su sasvim u redu. Nije u redu da se to podrazumeva pre nekih organizovanih akcija države. U “normalnim” državama nikad nije vest da se ulice čiste od snega, to se podrazumeva. Drugo je kada se stvarno desi velika nepogoda, ali sneg u januaru, u normalnim količinama, nije nepogoda.
   Gradonačelnik Beograda se slika na ulici, iza njega su mašine za čišćenje snega??? I to bude udarna vest u vestima? Nemoć i nerad državnog aparata se upravo u tome ogleda, da se i najmanje i najnormalnije akcije predstavljaju kao ogromni uspesi. Još malo će početi i teniska sezona, Đoković če onda biti predstavljen ponovo kao jedan od najvećih Srba (rame uz rame sa Teslom), a ljudima u Srbiji će biti serviran osećaj da svi nešto vredimo. Do sledeće poplave ili snega.
   Pošto imam dosta veza sa Hrvatskom, znam da je i tamo tako, a najverovatnije je isto i u Bosni, CG i Makedoniji.

   Zato kažem, nema države na Balkanu, samo udruženja građana. Mada je i diplomiraniduduk sa svojim komentarom u pravu: i u udruženjima građana postoje bolja pravila i bolja organizacija…

   Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s